Κρέπες οι… αγαπημένες



Αγαπημένη συνήθεια των παιδιών αποτελεί η αγορά πρόχειρου φαγητού και η αποφυγή του μαγειρεμένου. Τι πιο νόστιμο και υγιεινό, λοιπόν, από μια κρέπα που την έχει κάνει η μαμά στο σπίτι και όχι το ταχυφαγείο της περιοχής;

Άλλα παιδιά την θέλουν γλυκιά με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς και άλλα αλμυρή με τυρί και σαλάμι. Η παρακάτω συνταγή θα σας πει πώς να κάνετε κρέπες με σπανάκι και τυρί, που προσφέρουν στον οργανισμό σίδηρο και βιταμίνες, αλλά όλα αυτά κλεισμένα σε ένα «πακέτο» καταπληκτικής γεύσης! 

Υλικά (για 6 ενήλικες)
12 φύλλα έτοιμες κρέπες (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
80 γρ βούτυρο
12 φέτες ζαμπόν για τοστ
400 γρ φρέσκο και καθαρισμένο σπανάκι
80 γρ τυρί Ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 ml κρέμα γάλακτος (ή γάλα εβαπορέ αν δεν χρησιμοποιείτε κρέμα)
280 γρ τυρί Gounda τριμμένο
1 αυγό χτυπημένο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Αρχικά ζεματίζετε το σπανάκι για 5-6 λεπτά σε αλατισμένο, καυτό νερό και κατόπιν το στραγγίζετε καλά. Το πιέζετε μέσα σε σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα νερά και το χοντροκόβετε.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για λίγο. Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις το σπανάκι κρυώσει, ρίχνετε το ροκφόρ, λίγο πιπέρι και μερικές κουταλιές από την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα εβαπορέ). Ανακτεύτε καλά.

Απλώστε τις κρέπες στο πάγκο της κουζίνας σας και τοποθετήστε σε καθεμία από αυτές μια φέτα ζαμπόν και κατόπιν 2 κουταλιές από το μίγμα που ετοιμάσατε με το σπανάκι. Τυλίξτε τες σε ρολό και τοποθετήστε τις σε πυρίμαχο ταψί καλά βουτυρωμένο.

Σε μπολ, χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (ή το εβαπορέ) με το αυγό, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο (αν νομίζετε ότι το χρειάζεται το φαγητό σας, επειδή υπάρχουν πολλά τυριά και ζαμπόν μέσα) και το τυρί Gounda και περιχύστε με την πηκτή αυτή σάλτσα τις κρέπες μέσα στο πυρέξ. Σκορπίστε από πάνω το βούτυρο σε κομματάκια και ψήστε στους 200οC για 45 λεπτά ή έως ότου η επιφάνεια του φαγητού σας πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Καλή επιτυχία